Tatsin uutiskirje 2/2023 (työttömät, järjestötoimijat, yhteistyökumppanit, liittojen henkilöjäsenet)

 1. Työttömien loma toukokuun lopussa Kesäkoti Kallioniemessä 
 1. Erilainen Mingle Porin SuomiAreenassa ti 27.6.2023, tarjolla kohtaamisia, kevyttä purtavaa ja kulttuuria 
 1. Tatsi-lehti ilmestyy toukokuun lopussa. Teemana on työhönottosyrjintä. Lue artikkeleita verkossa! 
 1. Vertsu eli vertaistukiryhmät jatkuvat 8.6. asti .  
 1. Tule keskustelemaan yksityiseen keskusteluryhmään Facebookiin työttömyydestä!  
 1. #Kesätyötön kampanja käynnistyy – kerro tarinasi!  
 1. Työttömän edut ja polku työelämään 

 1. Tatsi järjestää yhdessä Hyvinvointilomat ry:n kanssa työttömien loman Kesäkoti Kallioniemessä 22.5.-27.5.23.  

Leirille on lähdössä reilut parikymmentä osallistujaa eri puolilta Suomea ja leiritunnelmia voit seurata Tatsin somekanavista ja verkkosivuilta. 

Kiinnostaako leiri- ja lomatoiminta sinua? Laita viestiä osoitteeseen info@tatsi.fi ja osaamme lähettää sinulle tietoa, kun seuraavien leirien ja lomien ajankohdat varmistuvat!   

 1. KUTSU  

”Kukaan ei valitse köyhyyttä, sairautta tai syrjäytymistä”  

Lämpimästi tervetuloa Erilainen mingle -kohtaamistapahtumaan Keski-Porin kirkkoon tiistaina 27.6.2023 kello 11.30-13.30. Tapahtuma on osa SuomiAreenaa ja ilmainen.  

Vuoden 2023 tapahtumamme teemana on Häpeästä toivoon – irti ulkopuolisuuden tunteesta! Tule päivittämään ihmiskäsitystäsi, kohtaamaan erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä ja muuttamaan käsityksiä siitä, mitä on olla työelämän ulkopuolella.  

Tapahtuman ohjelma alkaa 11.30 ja kestää 1,5 tuntia. Sen jälkeen siirrymme kirkon pihalle nauttimaan kevyttä purtavaa paikallisten vaikuttajien tarjoamana ja verkostoitumaan, minglaamaan. Ohjelmassa on keskustelua, kokemuspuheenvuoro sekä musiikkia.  

Tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Tapahtuman juontaa näyttelijä, koomikko Joonas Nordman. Tapahtuman tarjoiluista kiitämme Satakunnan alueen eduskuntaryhmää. Tarkkaan ohjelmaan ja oheistapahtumiin voit tutustua osoitteessa www.tatsi.fi/erilainen-mingle/ Keski-Porin kirkolla on tapahtumia ilta klo 21 asti Erilaisen minglen tapahtumapäivänä.  
 

Tapahtuma toteutetaan lähes 20 toimijan ja järjestön yhteistyönä nyt seitsemättä kertaa. Osallistujilta toivomme avointa mieltä. Noudatamme tapahtumassa turvallisen tilan periaatteita. Tapahtumassa kuvataan ja media on tervetullut paikalle. 

Kutsu on avoin – tulethan yksin tai yhdessä. Kutsua saa mielellään jakaa niin omassa organisaatiossa kuin muussakin lähipiirissä. On tärkeää, että kohtaamme toisiamme. Siksi tämä tapahtuma järjestetään. Toivottavasti tapaamme Porissa.  

Lämpimästi tervetuloa!  

Erilainen mingle -verkosto 

Piispa Mari Leppänen 

Lisätietoja tapahtumasta saa Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulalta 

peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi 

040 350 2094 

 1. Tatsi-lehden vuoden 2023 numero julkaistaan toukokuun lopussa. Lehden teemana on työhönottosyrjintä. Lehden artikkeleita julkaistaan myös verkossa toukokuun 2023 lopussa. Lehden artikkelit julkaistaan Tatsin verkkosivuilla www.tatsi.fi . Anna palautetta verkkosivujen, somen tai esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Kuulemme mielellämme, millaiset artikkelit ja jutut erityisesti kiinnostavat lehdessä.  

Haluatko mukaan lehden toimitusneuvostoon? Kokoonnumme verkossa. Koska lehti ilmestyy vain kerran vuodessa, toimitusneuvosto suunnittelee ja kirjoittaa artikkeleita myös verkkoon. Jutuista ei makseta palkkioita, mutta niistä saa osallistumistodistuksen. Erityisen kiitollisia olemme työttömien tarinoista: millaista on olla työtön 2020-luvulla?  

 1. Työttömien vertaistukitapaamiset jatkuvat kesällä 6.6. saakka joka toinen tiistai kello 12-13 TEAMSin välityksellä. Toiminta on ilmaista, anonyymia ja keskustelevaa. Vertaisryhmät jatkuvat kesätauon jälkeen jälleen elokuussa.  

Lue lisää ja tervetuloa linjoille! https://tatsi.fi/vertaistukiryhmat-tyottomille/ 

 1. Haluatko keskustella työttömyydestä, mutta aikaan sidottu tapaaminen ei ole sinun juttusi? Tule keskustelemaan Tatsin suljettuun verkkoryhmään työttömyydestä. Ryhmä toimii Facebookissa vertaisten kesken. Ryhmässä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja kunnioittavaa keskustelua.  

Liity ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1271777340421043  

 1. Auta nuori töihin – vinkkaa #Kesätyötön -kampanjasta! 

Tatsi esittelee tänä kesänä ammatillisessa opiskelevia nuoria ja valmistuvia osaajia, joilla kesätyö on vielä haussa. Haastattelemme ja teemme somenostoja kahden ensimmäisen kesäkuun viikon ajan pääkaupunkiseudulla, joten jos tunnet nuoren, joka kaipaa apua työnhakuunsa, vinkkaa kampanjastamme! Kampanja käynnistyy 22.5.23 ja on käynnissä heinäkuun 2023 loppupuolelle saakka. Sen kanavat ovat Instagram ja TikTok. Osallistu kampanjaan seuraamalla #kesätyötön -postauksia, tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla tarinoita.  

Kesä 2023 on #kesätyötön -kampanjan ensimmäinen vuosi. Mitä kaipaisit #kesätyötön kampanjalta? Laita viestiä Tatsin tiimille. Tehdään tästä yhdessä juttu, joka auttaa mahdollisimman monta kiinni kesäduuniin. Lue lisää: www.tatsi.fi/kesatyoton/ 

 1. Millaisia etuja työtön saa? Mistä voi saada tukea ja apua työllistymiseen? Tatsi julkaisee toukokuun lopussa päivitetyn listan Työttömien eduista verkkosivuillaan sekä tietoa erilaisista poluista työllistymisen tukena. Koska molemmat paketit ovat täydentyviä ja niissä on alueellisesti suuriakin eroja, toivomme, että meille vinkattaisiin osoitteeseen info@tatsi.fi paikallisista työttömille myönnettävistä eduista.  

Lue lisää: https://tatsi.fi/ensiapupaketti-vinkit/ 

Voit tilata uutiskirjeen sähköpostiisi osoitteesta info@tatsi.fi tai lomakkeella . Uutiskirje julkaistaan noin neljästi vuodessa.