Valtaajat

Valtaajat-peli – Vastaisku syrjäyttämiselle

Luuletko että maailmaa muutetaan vain politiikan suljetuissa huoneissa? Näin muuten ei ole, meillä kaikilla on valtaa. Sitä pitää käyttää tai se käyttää meitä! Valtaajat -peli tuo kansalaisyhteiskunnan vaikuttamisen keinot näkyväksi! Pelin tarkoituksena on löytää omat mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet sekä itselle sopivat osallistumisen ja vaikuttamisen paikat.

Valtaajat-peli löytyy osoitteesta peli.valtaajat.fi

Valtaajat-peliin liittyvät oheismateriaalit ja tausta-aineistot julkaistaan 26.11.2020

Lisätietoa aiheesta jouni.gustafsson at tatsi.org tai 0400 805 394

Ryhdy valtaajaksi – muuta maailmaa!

Valtaajat-projekti on siirtynyt eteenpäin, projektin toimet tässä muodossa ovat päättyneet. Valtaajien idea etenee TATSI ry:n Avoin työhuone -projektissa, jossa tullaan avaamaan Valtaajat henkiset työttömille nuorille omat ”työhuoneet” vuoden 2018 aikana Porvooseen, Kotkaan ja Tampereelle.

Luuletko, että maailmaa muutetaan vain politiikan suljetuissa huoneissa? Niin ei muuten ole. Meillä kaikilla on valtaa. Sitä pitää käyttää tai se käyttää meitä.

Valtaajana voit tehdä arkeasi näkyväksi päättäjille pitämällä vlogia, kirjoittamalla yhteiskunnallisista epäkohdista blogissasi. Perustaa sosiaalisen keittiön yhdessä muiden kanssa. Voit pitää kirppiksen. Painaa parempia printtejä vaatteisiin. Tehdä vastamainoksia. Kokeilla poliittista valokuvaa. Tai voit ottaa kantaa ihmisten ja eläinten oikeuksien puolesta. Pitää seuraa vanhuksille. Perustaa kaupunkiviljelmän. Ripustaa neulegraffiteja. Katutaiteilla. Mitä ikinä tuleekaan mieleesi. Tehdä ympäristöstäsi enemmän sinun ja kavereidesi näköisen. Valtaa tilasi takaisin ja ideoi oma juttusi!

Minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Epäonnistumisista ei sakoteta. Tärkeintä on, että tekee, kokeilee ja vaikuttaa.

Valtaajia jeesataan myös työn, koulutuksen ja opintojen kanssa.

Tämä on vastaisku syrjäyttämiselle! Me valtaamme yhteiskunnan!

Valtaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa!

mikael.isoaho@tatsi.org  puh. 0400 788 203

Ota yhteyttä! tuomas.rouvila@tatsi.org

Osallistu

OMA VALTAUS

Ota yhteyttä, ala valtaajaksi ja valtaa oma alasi. Valtaajissa voit ottaa ideasi laatikosta ja toteuttaa ne käytännössä. Tarjoamme apua ja neuvoja toimintasi eri vaiheissa, jotta opit organisoimaan ja hallitsemaan projektejasi. Voit laatia oman aikataulusi, eikä virheistä sakoteta, vaan opitaan. Olemme tuoneet jo useita projekteja päivänvaloon, ja lisää on luvassa.

Tule tutustumaan ja kartoittamaan resurssimme, sekä omat vahvuutesi ja voimavarasi. Voit toimia yksin, auttaa muita, tai saada samanhenkisiä kavereita puhaltamaan yhteen hiileen. Minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Epäonnistumisista ei sakoteta. Tärkeintä on, että tekee, kokeilee ja vaikuttaa.

Kohtaamme mielenkiintoisia ja inspiroivia puhujia, tekijöitä ja oman elämänsä selviytyjiä sekä päästään tutustumaan omiin vahvuuksiimme. Valtaajia jeesataan myös työn, koulutuksen ja opintojen kanssa.

Tämä on vastaisku syrjäyttämiselle! Me valtaamme yhteiskunnan!

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

mikael.isoaho@tatsi.org  puh. 0400 788 203

Oma valtaus -kurssilla olleita vierailijoita

Lorenz Backman

Lorenz ”Lore” Backman on monille tuttu juontaja ja näyttelijä. Lore on käynyt puhumassa Valtaajat- kurssilla aikaisemminkin mm. esiintymisjännityksestä ja peloista.

Saana Sandholm

Saana on ruohonjuuritason yhteiskunnallinen toimija, mm. Vauvakassi Karjalaan- ja Sivarisukkakeräyksen organisoija. Hänet on palkittu mm. Anarkistimarttojen Mahtimartta-pystillä ja Vauvakassikeräyksen kahden muun käynnistäjän kanssa naistoimittajien Vuoden Kellokas -palkinnolla.

Saana toimi Valtaajissa myös projektikummina. Saana työskentelee tällä hetkellä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston toiminnanjohtajana.

Rauhatäti

Rauhatäti on Sodankylästä kotoisin oleva helsinkiläinen Lapin murteella räppäävä artisti. Hänen levynsä julkaistiin 2014. Hän on vieraillut myös muiden artistien julkaisuilla ja keikoilla. Rauhatäti räppää yhteiskunnallisista asioista, mm. syrjäytymisestä ja käy puhumassa erilaisille ryhmille. Rauhatäti on kahden lapsen yksinhuoltajaäiti.

Wille Hyvönen

Wille Hyvönen on 29 v helsinkiläinen elokuvaohjaaja, joka tunnetaan parhaiten dokumenttielokuvistaan Kummisetäni thaimorsian (2012) ja Onnelliset (2015). Dokumenttielokuvassa Onnelliset  Wille tutkii omaa onnellisuuttaan ja kuvaa samalla nykymaailman onnellisuus- trendiä, jossa ihmiset maksaa erilaisista kursseista ja tavoista tulla onnelliseksi. Hän on tehnyt myös videotaideteoksen työttömyydestä nimeltä UDU (10min).

REPRINTS

Käyttämättömiä vaatteita + makeita printtejä = Reprints. Samalla kun tuhlaamme luontoa uusiin vaatteisiin, lojuu ihmisten nurkissa mielettömät määrät mainospaitoja, joita kukaan ei halua. Kerätään ne, suunnitellaan niihin uudet printit, myydään paidat – ja tienataan samalla. Better Prints alkaa kahden viikon perehdytyksellä ja jatkuu säännöllisillä tapaamisilla niin pitkään kuin haluaa.

Valtaajakummiksi

Onko sinulla esimerkiksi terveyteen, taloudenhallintaan, kädentaitoihin tai tapahtumajärjestelyihin liittyvää osaamista? Voisitko pitää pienimuotoisen työpajan? Onko sinulla yhteyksiä vanhainkoteihin tai vuodeosastoille, jonne nuoret voisivat tulla lukemaan tarinoita tai pelaamaan? Ottaisiko työpaikkasi vierailulle joukon nuoria? Tietäisiktö blogin, joka tarvitsee vierailevaa kirjoittajaa? Tilaisuuden, joka tarvitsee kohderyhmää yleisöksi tai puheenvuoroa? Haluatko lahjoittaa materiaalia tai rahaa? Ilmoittaudu. Otamme yhteyttä, kun tiedämme, millaisia valtauksia on kehkeytymässä.

Mikä ?

Valtaaminen on tekemisen tapa, jossa nuoret tekevät itse, mutta yhdessä duunarien, työttömien, johtajien ja asiantuntijoiden kanssa. Haluamme tarjota edellytyksiä sille, että nuoret työttömät pystyvät vaikuttamaan itselleen tärkeissä asioissa ja tulla siten tunnustetuiksi yhteiseen hyvään panostavina ihmisinä. Se ehkäisee lannistumista ja auttaa näkemään mahdollisuuksia.

Ajatus valtaajista kehkeytyi nuoria työttömiä kuuntelemalla ja sosiaalitieteelliseen tutkimukseen tutustumalla. Esimerkiksi Anarkistimartat, Osallistuvat nuoret ry, Sivarisukka, Vauvakassi, Siivouspäivä, Kallio-liike ja Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto innostivat miettimään, miten poliittinen puhe osallisuudesta muutetaan konkretiaksi.

Valtauksissa mukana Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry 2015-2017.

Tatsi eli Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry on työttömien edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Järjestämme tukitoimintaa ja koulutusta työttömille ja työttömille nuorille. Julkaisemme työttömille suunnattua TATSI-lehteä.

mikael.isoaho@tatsi.org  puh. 0400 788 203

Tuomas Rouvila

050 576 6486 | etunimi.sukunimi@tatsi.org

Jouni Gustafsson
0400 805 394 | etunimi.sukunimi@tatsi.org

www.tatsi.org