Työttömän ensiapupaketti tukee työttömiä, työttömyysuhan alla olevia, lomautettuja ja heidän lähipiiriään.

Työttömän ensiapupaketin uusin versio (Julkaistu 2.8.2023) löytyy tästä.

Oletko työtön, lomautettu, työnhakuvelvoitettu tai esimerkiksi työpaikallasi ovat alkaneet muutosneuvottelut (eli aiemmin yt-neuvottelut)? Olet löytänyt oikeaan paikkaan! Tatsissa halutaan tukea ja auttaa työelämän muutoksissa luovivia. Tältä sivulta löydät Työttömän ensiapupaketin. Siinä on tietoa taloudesta, terveydestä, työnhakemisesta ja mielenterveydestä sekä siitä, mitä eri vaiheissa voi ja kannattaa tehdä. Voit lukea pakettia pala kerrallaan tai isompina kokonaisuuksina. Suosittelemme palaamaan Työttömän ensiapupaketin lukemiseen noin kolmen päivän kuluttua ensimmäisestä lukukerrasta.

Muuta apua työttömyyden kohdatessa löydät otsikon Työttömälle -alta.

Keräämme tietoa työttömyydestä. Vastaa kyselyymme siitä, mitä on olla työtön 2020-luvulla.

Työttömän ensiapupaketti työttömille, työttömyysuhan alla oleville ja lomautetuille on julkaistu 23.8.2022.

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry, MIELI Suomen mielenterveys ry, Takuusäätiö ry ja Työttömien keskusjärjestön Terveydeksi 2.0 hanke julkaisivat 23.8.2022 Työttömien ensiapupaketin. Paketissa käsitellään työttömyyden tai työttömyysuhan näkökulmasta terveyttä, mielenterveyttä, taloutta sekä työnhakua. Työttömien ensiapupaketti on päivitetty heinäkuussa 2023.

Työttömien ensiapupaketista on laadittu kaksi eri kohderyhmälle suunnattua versiota. Ensimmäinen paketti on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alla oleville ja lomautetuille. Toinen paketti on kohdistettu luottamushenkilöille ja työsuojeluvaltuutetuille, jotka työssään kohtaavat haastavia työelämätilanteita, irtisanomisia sekä työsuhteiden päättämisiä osana muutosneuvotteluita.

Luottamushenkilöille ja työsuojeluvaltuutetuille kohdennetun paketin saa sähköpostitse toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulalta (peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi tai 040 350 2094) jonka kanssa voi samalla keskustella myös mahdollisesta tarpeesta aiheen koulutukseen tai esittelyyn liittyen. Esittelyjä ja koulutuksia paketista voi tilata syyskuun 2022 alusta alkaen. Jos kyseessä on lähiesittely, varauduttehan matkakuluilla.

Lisätietoja Työttömän ensiapupaketti -julkaisusta ja julkaisutapahtumasta:
Toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula, Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry
p. 040 350 2094 tai peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi