Leirit

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys järjestää leirejä ja lomatoimintaa eri toimijoiden kuten Hyvinvointilomat ry:n sekä ammattiliittojen ja koulutusorganisaatioiden kanssa. Seuraa ilmoittelua sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramisssa ja tällä sivulla! 

Hakeutuminen työttömien hyvinvointilomalle auki 21.12.22-21.3.2023 – tule mukaan! HUOM! Hakuaikaa jatkettu. Aiemmat hakemukset huomioidaan.

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys järjestää toukokuussa 2023 Työttömille suunnatun virkistäytymisloman yhdessä Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Loma järjestetään Kesäkoti Kallionimessä ja osallistujille jää maksettavaksi pieni omavastuu ja omat matkustamisen kustannukset. Oman alueen sosiaalityöstä tai esimerkiksi kirkon diakoniatyöstä voi tiedustella taloudellista tukea omavastuuosuuden ja matkakulujen kattamiseksi.    

Loma tarjoaa virkistävän hengähdystauon arjesta, auttaa suuntaamaan ajatuksia tulevaan ja näin parantaa työttömän työnhakukykyä tai hakeutumista opintojen kautta uudelle alalle.  
 

Hyvinvointiloma työttömille 

Loman ajankohta: 22.-27.5.2023 loma suunnattu aikuisille  

Lomateema: Työttömien loma  

Lomakohde ja sen kotisivujen osoite: Kesäkotiyhdistys Kallioniemi, www.kesakotikallioniemi.fi 

Henkilömäärä: 20 hlö  

Loman hakuaika: 21.12.2022 – 21.3.2023  

Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen: https://lotu.lomajarjestot.fi/calendar/HYVINVOINT/ Huomioittehan, että haettava loma näkyy sähköisessä haussa vain hakuaikana.  Lomalle hakeminen ei edellytä yhteistyökumppanitahon jäsenyyttä.  

Täysihoitoloma on:  

+ viisi täysihoitovuorokautta  

+ aamiainen, lounas ja päivällinen  

+ majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa  

+ yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä paitsi tulo- ja lähtöpäivänä  

Loman omavastuuosuus 2,50€/vrk/hlö eli yhteensä 12,50 €/hlö.  Matkakulut tulee maksaa itse.

Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun. 

Lomalaisten valinnoissa noudatamme Sosiaali- ja Terveysministeriön avustusosasto STEA:n ohjeita. Tuettu lomajakso toteutetaan suunnitellusti Veikkauksen tuotoista, jos Sosiaali- ja Terveysministeriö myöntää Hyvinvointilomat ry:n hakeman avustuksen vuodelle 2023. Tuettu lomatoiminta kuuluu tietosuojalain piiriin. Tiedot ovat luottamuksellisia ja saamme antaa tietoja vain hakijoille itselleen. 

Osallistu Työttömien hyvinvointiloman suunnitteluun!  

Voit vaikuttaa ohjelman suunnitteluun ottamalla yhteyttä toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulaan ennen maaliskuuta 2023 ottamalla yhteyttä sähköpostilla (peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi ) tai soittamalla 040 350 2094 . Toiveet tervetulleita! Tehdään yhdessä teille osallistujille mieluisin loma!  

Alustava ohjelma Kallioniemen rennossa ja kodinomaisessa lomanviettopaikassa sisältää yhdessä tekemistä ja rennompaa olemista. Saaressa on hiekkaranta, grillauspaikka, sisä- ja ulkopelejä sekä luontoa, jossa rentoutua. Sauna lämpenee iltaisin ja lisäksi viikon aikana keskustellaan työstä, työurasta ja työttömyydestä – itselle sopivalla tavalla.  

Lomalle ilmoittautuminen 

Hakija täyttää tuetun loman hakulomakkeen hakuaikana 21.12.22-21.3.2023 verkossa tai tilaamalla paperisen lomakkeen Tatsilta. Lomakkeen täyttämiseen saa apua Tatsin toimistolta Kari Arolta arkisin 9-15 välillä joko sähköpostilla kari.aro@tatsi.fi tai numerosta 040 725 45 25. Häneltä voi myös tiedustella lisää hyvinvointilomasta. Osa kysymyksistä voi vaatia lisäselvityksiä, joten varaudutahan siihen, että meillä ei välttämättä ole antaa vastausta heti.  

Samassa taloudessa asuvat pariskunnat/perheet täyttävät yhden hakemuksen. Jos puoliso ei ole hakemassa lomaa, hänen nettotulonsa/kk tulee merkitä hakemukselle, mutta muita tietoja (kuten henkilötunnus ja nimi) ei merkitä. 

Tuetun loman voi saada vain joka toinen vuosi. Jos on ollut tuetulla lomalla viimeksi vuonna 2021, niin voi saada tuetun loman seuraavan kerran vuodelle 2023. Hakemukset käsitellään ja päätökset tehdään Hyvinvointilomien toimistolla ja lomalle VALITUILLE lähetetään kutsukirje ja lasku maaliskuun 2023 aikana. Lomalaisen on maksettava lasku (omavastuuosuus) Hyvinvointilomien tilille laskuun merkittyyn eräpäivään mennessä. Ole yhteydessä Hyvinvointilomien toimistoon, jos tarvitset pidemmän maksuajan tai sinulla on muita kysymyksiä laskun osalta.  

Jos lomalle hakija tarvitsee avustajan, huomioittehan, että myös avustajan tulee täyttää oma tuetun loman hakemuksensa.

Tule mukaan hyvinvointilomalle! Nähdään toukokuussa!  

Loma toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella.