Uutiskirjeet ja tietoa toiminnasta

Tällä sivulla julkaistaan Tatsin toimintaa esittelevät uutiskirjeet.

Voit tilata uutiskirjeen sähköpostiisi Tilaa uutiskirje

Kevään uutiskirjeet voit lukea verkkosivuilta. Työttömille suunnattu uutiskirje ja Liittojäsenille suunnattu uutiskirje.

Palautetta, kysymyksiä ja ehdotuksia sisältöön voit lähettää osoitteeseen info@tatsi.fi

Uutiskirje 3/2023

 1. Erilainen mingle Hyvin sanottu -puhefestivaaleilla Hämeenlinnassa pe 29.9.2023 kello 12–13.30 
 1. Vantaa: Tervetuloa tutustumaan Työttömän ensiapupakettiin syksyn 2023 työttömien tapaamisissa! 
 1. Seuraa viestintäämme mielenosoituksista ja tule mukaan!  
 1. Save the date! Talouskoulutusta webinaarina 8.11.23  klo 10-12.30 (alustava, päivittyy tapahtumakalenteriin) 
 1. Tatsin toimintaa kaudelle 2024–2025 suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä! 
 1. Tule järjestämään pääkaupunkiseudulle Työttömien pikkujouluja!  
 1. Työttömän edut ja polku työelämään  
 1. TYÖTÖN: Save the date: Työttömien seuraava leiri Askolassa keväällä 2024. Ilmoittautuminen käynnistyy helmikuussa.  
 1. TYÖTÖN: Vertsu eli vertaistukiryhmät jatkuvat joka toinen tiistai 22.8.23 klo 12 alkaen. Tule mukaan!   
 1. TYÖTÖN: Tule keskustelemaan yksityiseen keskusteluryhmään Facebookiin työttömyydestä.  
 1. TYÖTÖN: Tule kokemusasiantuntijaksi ja liity Tatsin mediapooliin.  
 1. LIITTOJEN HENKILÖT: Aluetoimitsija, tule mukaan Tunne työtön -keskustelutilaisuuksiin (ETÄ) 15.8.23 alkaen (myös 12.9. ja 10.10.). 
 1. LIITTOJEN HENKILÖT: Luottamushenkilöt ja työsuojeluvaltuutetut – tervetuloa Työttömän ensiapupaketin ilmaisiin koulutustilaisuuksiin Helsinkiin, Kouvolaan, Kuopioon (jo 17.8.) ja Tampereelle sekä etäwebinaariin. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tilaisuuteen!  

Tiedustele myös mahdollisuutta omalle työyhteisöllesi (ETÄ). 

 1. Seuraa Tatsia somessa ja ajankohtaisia uutisia verkkosivuillamme! 
 1. Tatsin henkilökuntaa tavattavissa liittojen tapahtumissa – kutsu meidät mukaan!  
 1. Tatsin toimintaa kaudelle 2024–2025 suunnitellaan – millaista yhteistyötä voisimme tehdä sinun alueellasi? 

1. Tervetuloa seuraamaan Ylen Hyvin sanottu -festareille Erilainen mingle -verkoston järjestämää Häpeästä toivoon – irti ulkopuolisuuden tunteesta -keskustelua Hämeenlinnan Verkatehtaan Kulmaan perjantaina 29.9.2023 kello 12–13.30. Paikalla keskustelemassa on kokemusasiantuntijoita, vaikuttajia, päättäjiä ja asiantuntijoita. Seuraa ja lue lisää Tatsin sivuilta ja sosiaalisessa mediassa #erilainenmingle -aihetunnisteella.  

2. Vantaa: Tervetuloa tutustumaan Työttömän ensiapupakettiin syksyn 2023 työttömien tapaamisissa! 

Tatsi järjestää syksyllä 2023 Vantaalla julkisissa tiloissa kuten asukastaloissa ja kirjastoissa 3–5 työttömien tapaamista, joissa käsitellään Työttömän ensiapupaketin teemoja. Seuraa viestintäämme! Tatsin tapahtumakalenteri päivitetään verkkosivuillemme 20.8. mennessä. 

3. Seuraa viestintäämme mielenilmauksista ja tule mukaan!  

Keskustelu työttömyyden hoidosta Suomessa, toimeentulotuesta sekä muista sosiaalietuuksista on ollut kesän aikana kovasti esillä mediassa. Viestimme omissa kanavissamme aiheeseen liittyvistä mielenilmauksista. Tule mukaan!  

4. Save the date! Talouskoulutusta webinaarina 8.11.23 klo 10–12.30 (alustava, päivittyy tapahtumakalenteriin). 

Tatsi järjestää taloudenhallintaan ja hoitoon liittyvän talousseminaarin etänä yhdessä taloudenhallinnan ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Seminaari on maksuton. Lisätietoa tulossa syyskuun 2023 aikana.  

5. Tatsin toimintaa kaudelle 2024–2025 suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä! 

Suunnittelemme toimintaa tuleville vuosille loppuvuoden aikana. Ideoidaan toteutuksia, projekteja ja hankkeita yhdessä sekä vuodelle 2024 että pidemmällä aikavälillä. Ole yhteydessä toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulaan (peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi)  

6. Tule järjestämään pääkaupunkiseudulle Työttömien pikkujouluja!  

Tatsi järjesti marraskuun 2022 lopussa Helsingin Oulunkylässä pikkujoulut ja pikkujoululounaan työttömille. Tule mukaan järjestämään tälle syksylle pk-seudulle pikkujouluja! Olet sitten muusikko, keittiöapuna tai mainonnassa mahdollinen tekemään vapaaehtoisena tätä pientä projektia, ole yhteydessä järjestöassistentti Vera Valtoseen (vera.valtonen@tatsi.fi). Pikkujoulut järjestetään marras–joulukuussa, aika ja paikka tarkentuvat lokakuussa 2023. 

7. Työttömän edut ja polku työelämään  

Olemme julkaisseet toukokuussa verkkosivuillamme sekä erilaisia polkuja pois työttömyydestä –aineiston että työttömille suunnattujen etujen listan. Molempia täydennetään vinkkien mukaan. Lue lisää: Vinkit ja linkit työttömälle – Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry (tatsi.fi) 

8. TYÖTÖN: Save the date: Työttömien seuraava loma Askolassa keväällä 2024. Ilmoittautuminen käynnistyy alkuvuodesta 2024!  

Jatkamme lomatoiminnan järjestämistä yhdessä Hyvinvointilomat ry:n kanssa. Pienen omavastuun lomatoiminnan kohde on keväällä 2024 Askolassa. Ilmoittautuminen käynnistyy alkuvuodesta 2024. Lisätiedot ja tiedustelut osoitteesta info@tatsi.fi 

HUOM! Riittää, että olet työtön ilmoittautumisvaiheessa. Jos työllistyt kevään aikana, olet silti tervetullut mukaan lomalle.  

9. TYÖTÖN: Vertsu eli vertaistukiryhmät jatkuvat. Tule mukaan!   

Etänä järjestettävät Vertaistukitapaamiset jatkuvat joka toinen tiistai, seuraavan kerran jälleen 22.8.23 klo 12-13. Suora linkki tapaamisen TEAMS-tapaamiseen https://tinyurl.com/vertsu 

10. TYÖTÖN: Tule keskustelemaan yksityiseen keskusteluryhmään Facebookiin työttömyydestä!  

Haluatko keskustella työttömyydestä, mutta aikaan sidottu tapaaminen ei ole sinun juttusi? Tule keskustelemaan Tatsin suljettuun verkkoryhmään työttömyydestä. Ryhmä toimii Facebookissa vertaisten kesken. Ryhmässä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja kunnioittavaa keskustelua. Liity ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1271777340421043   

11. TYÖTÖN: Tule kokemusasiantuntijaksi ja liity Tatsin mediapooliin! 

Saamme tasaisin väliajoin ympäri Suomea median yhteydenottoja erityisesti liittyen tutkimushaastatteluihin ja ajankohtaiseen tilanteeseen medioista. Onko sinulla sanottavaa omasta työelämäurastasi tai siitä, millaisia kokemuksia työttömyydestä sinulle on kertynyt? Ole yhteydessä Tatsin toiminnanjohtajaan Peppi Tervo-Hiltulaan (peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi tai 040 350 2094). Puhelinhaastattelemme kaikki mediapooliin mukaan tulevat ja meiltä saa halutessaan apua ja tukea haastattelutilanteisiin.  

12. Tunne työtön – keskustellaan työttömyyden ilmiöistä, ajankohtaisista tilanteista ja siitä, mitä voi sanoa 

Tervetuloa keskustelemaan työttömyydestä ja työttömistä. Nämä keskustelut on suunnattu sinulle, joka työssäsi kohtaat työttömiä. Millaisia asioita työttömät ja työttömien parissa työskentelevät nostavat esille? Millaisia kysymyksiä tai materiaaleja kaivataan tukemaan sekä paluuta työelämään että haastavien työelämätilanteiden kuuntelussa?  

Tunne työtön -keskustelut Tatsin jäsenliittojen työntekijöille (erityisesti aluetyöntekijöille) pilotoidaan syksyllä 2023 kerran kuukaudessa järjestettävässä avoimessa TEAMS-tilaisuudessa. Avoimien keskusteluiden lisäksi käymme läpi esimerkiksi Työttömän ensiapupaketti -materiaalia sekä siihen liittyvien alueellisten koulutustilaisuuksien aikana esille nousseita aiheita, keskustelemme ja tutustumme ajankohtaiseen tietoon työttömyyden tilanteesta Suomessa ja sen eri osissa. Kertyneen tiedon avulla kehitämme myös omaa toimintaamme vastaamaan 2020-luvun työttömien ay-jäsenten tilanteita entistä paremmin.  

Ota kahvikuppi käteen ja napsauta kamera auki – tervetuloa keskustelemaan työttömyydestä!   

Aiheita ja teemoja voi toivoa etukäteen Tatsin toiminnanjohtajalta Pepiltä, peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi . Nähdään linjoilla 12.9., 10.10., 7.11. ja 5.12. kello 9–10.  

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ODIzODE5MjItZDEwNy00NTIwLTkzMjUtNGYyN2FhNjI2Y2Jk%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22170a2dd4-8e40-476d-93d9-311192b701d4%22%2c%22Oid%22%3a%2207f50c94-b29e-41ec-bf71-739714d0235e%22%7d

13. Luottamushenkilö tai työsuojeluvaltuutettu – tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään työsuhteen päättymiseen liittyvistä asioista, tunteista ja ilmiöistä. 
 
Mitä voin sanoa? Miten konkreettisesti voi neuvoa tai ottaa puheeksi vaikeita aiheita? Miten voin rajata omaa toimintaani ja näin huolehtia hyvinvoinnistani? Miten tuen vertaistuen käynnistymistä sekä tunnetaitojen hyödyntämistä työelämäympäristössä?  
 
Maksuttomassa noin kolmen tunnin keskustelevassa koulutuksessa käymme läpi Työttömän ensiapupaketin teemoja mielenterveyttä, terveyttä, taloutta ja työnhakua. Lisäksi mukaan on saatu Tatsin jäsenliittojen työttömyyskassojen lyhyet terveiset.  
 
Koulutukset järjestetään 

Kuopio 17.8.23 klo klo 17–20 
Kouvola 4.10.23  klo 17–20 
Helsinki 12.10.23 klo 17–20 
Tampere 1.11.23 klo 17–20 

Etäwebinaari järjestetään 21.11.23 klo 13–15 

 
Koulutuksiin mahtuu noin 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta jokaisella paikkakunnalla. Ilmoitamme, jos tapahtuma on jo täynnä ja ohjaamme webinaarin pariin.  
Lue lisää Työttömän ensiapupaketista tyottomanensiapu.fi 

Ilmoittaudu mukaan:  Microsoft Forms (https://forms.office.com/e/DN3uWUkzxa)  

Jos päivämäärä ei sovi, mutta alueellanne olisi muutosneuvotteluiden tai rakennemuutoksen kautta tilausta tuelle ja keskustelulle työttömyydestä, lomautuksesta tai työttömyyden uhasta, ole yhteydessä Tatsin toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulaan ja selvitellään, saataisiinko teille oma koulutustilaisuus aikaiseksi (etä- tai lähitapaaminen).  

14. Seuraa Tatsia somessa ja ajankohtaisia uutisia verkkosivuillamme! 

Viestimme toiminnastamme nettisivuillamme ja somekanavissamme Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa. Jos liittonne tai yhdistyksenne julkaisee lehteä tai verkkosivua, meiltä saa valmiita tiedotteita toiminnastamme julkaistavaksi.  

15. Tatsin henkilökuntaa tavattavissa liittojen tapahtumissa – kutsu meidät mukaan!  

Mikä Tatsi? Keitä ovat Tatsin työntekijät? Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa syksyn aikana ympäri Suomea. Näitä tapahtumia voit tarkastella tapahtumakalenteristamme.