Tatsin uutiskirje 2/2023 (Liittojäsenet, sidosryhmät, yhteistyökumppanit)

Terveisiä Tatsista!  

Kaikkia tämän viestin sisältöjä saa ja toivotaan jakamaan sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeissä ja muussa viestinnässä. Kuvamateriaalia saa lähettämällä postia osoitteeseen info@tatsi.fi

 1. Aluetoimitsija, tule mukaan Tunne työtön -keskustelutilaisuuksiin (ETÄ) 
 1. Luottamushenkilöt ja työsuojeluvaltuutetut – tervetuloa Työttömän ensiapupaketin koulutustilaisuuksiin Helsinkiin, Kouvolaan, Kuopioon ja Tampereelle sekä etäwebinaariin. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tilaisuuteen.  
 1. Erilainen mingle SuomiAreenassa ti 27.6.23 klo 11.30-13.30. Tapahtuman suojelijana presidentti Tarja Halonen. Tapahtuman juontaa Joonas Nordman.  
 1. Tatsi-lehden vuoden 2023 numero julkaistaan. Lue artikkeleita verkossa tai tilaa jaettavaksi lehtiä tilaisuuteenne!  
 1. Tatsin hallitus kaudelle 2023-2024 valittu. Vuosikokous hyväksyi myös uuden strategian.  
 1. #Kesätyötön kertoo tarinoita nuorista 
 1. Seuraa Tatsia somessa ja ajankohtaisia uutisia verkkosivuillamme! 

1. Tunne työtön – keskustellaan työttömyyden ilmiöistä, ajankohtaisista tilanteista ja siitä, mitä voi sanoa 

Tervetuloa keskustelemaan työttömästä sinä, joka työssäsi kohtaat työttömiä! Millaisia asioita työttömät ja työttömien parissa työskentelevät nostavat esille? Millaisia kysymyksiä tai materiaaleja kaivataan tukemaan sekä paluuta työelämään että haastavien työelämätilanteiden kuuntelussa?  

Tunne työtön -keskustelut Tatsin jäsenliittojen työntekijöille (erityisesti aluetyöntekijöille) pilotoidaan syksyllä 2023 kerran kuukaudessa järjestettävässä avoimessa TEAMS-tilaisuudessa. Avoimien keskusteluiden lisäksi käymme läpi esimerkiksi Työttömän ensiapupaketti -materiaalia sekä siihen liittyvien alueellisten koulutustilaisuuksien aikana esille nousseita aiheita, keskustelemme ja tutustumme ajankohtaiseen tietoon työttömyyden tilanteesta Suomessa ja sen eri osissa.  

Ota kahvikuppi käteen ja kamera auki – tervetuloa keskustelemaan työttömyydestä!   

Aiheita ja teemoja voi toivoa etukäteen Tatsin toiminnanjohtajalta Pepiltä, peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi . Nähdään linjoilla 15.8., 12.9., 10.10., 7.11. ja 5.12. kello 9-10.  

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ODIzODE5MjItZDEwNy00NTIwLTkzMjUtNGYyN2FhNjI2Y2Jk%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22170a2dd4-8e40-476d-93d9-311192b701d4%22%2c%22Oid%22%3a%2207f50c94-b29e-41ec-bf71-739714d0235e%22%7d

2. Tatsin liittojäsenen tai SAK:laisen liiton luottamushenkilö tai työsuojeluvaltuutettu – tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään työsuhteen päättymiseen liittyvistä asioista, tunteista ja ilmiöistä. 
 
Mitä voin sanoa? Miten konkreettisesti voi neuvoa tai ottaa puheeksi vaikeita aiheita? Miten voin rajata omaa toimintaani ja näin huolehtia hyvinvoinnistani? Miten tuen vertaistuen käynnistymistä sekä tunnetaitojen hyödyntämistä työelämäympäristössä?  
 
Maksuttomassa noin kolmen tunnin keskustelevassa koulutuksessa käymme läpi Työttömän ensiapupaketin teemoja mielenterveyttä, terveyttä, taloutta ja työnhakua. Lisäksi mukaan on saatu Tatsin jäsenliittojen työttömyyskassojen lyhyet terveiset.  
 
Koulutukset järjestetään 
Kuopio 17.8.23 klo klo 17-20 
Kouvola 4.10.23  klo 17-20 
Helsinki 12.10.23 klo 17-20 
Tampere 1.11.23 klo 17-20 

 
Webinaarin päivämäärä vahvistetaan toukokuun 2023 aikana. Se järjestetään marras-joulukuun vaihteessa 2023.  
Koulutukset järjestetään paikkakuntien keskusta-alueella, tarkempi paikka ilmoitetaan elokuun aikana. Koulutuksiin mahtuu noin 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta jokaisella paikkakunnalla. Ilmoitamme, jos tapahtuma on jo täynnä ja ohjaamme webinaarin pariin.  
Lue lisää Työttömän ensiapupaketista tyottomanensiapu.fi 

Ilmoittaudu mukaan:  Microsoft Forms (https://forms.office.com/e/DN3uWUkzxa)  

3.  KUTSU  

”Kukaan ei valitse köyhyyttä, sairautta tai syrjäytymistä”  

Lämpimästi tervetuloa Erilainen mingle -kohtaamistapahtumaan Keski-Porin kirkkoon tiistaina 27.6.2023 kello 11.30-13.30. Tapahtuma on osa SuomiAreenaa ja ilmainen.  

Vuoden 2023 tapahtumamme teemana on Häpeästä toivoon – irti ulkopuolisuuden tunteesta! Tule päivittämään ihmiskäsitystäsi, kohtaamaan erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä ja muuttamaan käsityksiä siitä, mitä on olla työelämän ulkopuolella.  

Tapahtuman ohjelma alkaa 11.30 ja kestää 1,5 tuntia. Sen jälkeen siirrymme kirkon pihalle nauttimaan kevyttä purtavaa paikallisten vaikuttajien tarjoamana ja verkostoitumaan, minglaamaan. Ohjelmassa on keskustelua, kokemuspuheenvuoro sekä musiikkia.  

Tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen. Tapahtuman juontaa näyttelijä, koomikko Joonas Nordman. Tapahtuman tarjoiluista kiitämme Satakunnan alueen eduskuntaryhmää. Tarkkaan ohjelmaan ja oheistapahtumiin voit tutustua osoitteessa www.tatsi.fi/erilainen-mingle/ Keski-Porin kirkolla on tapahtumia ilta klo 21 asti Erilaisen minglen tapahtumapäivänä.  

Tapahtuma toteutetaan lähes 20 toimijan ja järjestön yhteistyönä nyt seitsemättä kertaa. Osallistujilta toivomme avointa mieltä. Noudatamme tapahtumassa turvallisen tilan periaatteita. Tapahtumassa kuvataan ja media on tervetullut paikalle. 

Kutsu on avoin – tulethan yksin tai yhdessä. Kutsua saa mielellään jakaa niin omassa organisaatiossa kuin muussakin lähipiirissä. On tärkeää, että kohtaamme toisiamme. Siksi tämä tapahtuma järjestetään. Toivottavasti tapaamme Porissa.  

Lämpimästi tervetuloa!  

Erilainen mingle -verkosto 

Piispa Mari Leppänen 

Lisätietoja tapahtumasta saa Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulalta 

peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi 

p. 040 350 2094 

4. Tatsi-lehden vuoden 2023 numero julkaistaan toukokuun lopussa. Lehden teemana on työhönottosyrjintä. Lehden artikkeleita julkaistaan myös verkossa toukokuun 2023 lopussa. Onko teillä tulossa tilaisuus, johon haluaisitte lehtiä jakoon? Toimitamme aluetoimistoille tilaajarekisterimme mukaisesti pienen erän lehtiä, mutta lehtiä saa lisää tilaamalla kari.aro@tatsi.fi . Lehdet ovat jäsenjärjestöjen toimijoille maksuttomia.  

Lehden artikkelit julkaistaan Tatsin verkkosivuilla www.tatsi.fi 

5. Tatsin eli Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n vuosikokous järjestettiin 24.4.2023.  

Sääntömääräisten järjestön asioiden lisäksi vuosikokouksessa tehtiin päätös Tatsin uudesta strategiasta tuleville vuosille 2024-2026 sekä valittiin Tatsin hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin JHL:n Håkan Ekström ja varapuheenjohtajana jatkaa Teollisuusliiton Arja Salo. Uusia jäseniä hallitukseen valittiin neljä. Koko hallituksen kokoonpanoon voi tutustua Tatsin verkkosivuilla. Hallituksen toimikausi on vuosikokouksesta vuosikokoukseen eli vuoden.   

Strategiassa vuosille 2023-2026 korostuu tunnettuuden ja vaikuttavuuden lisääminen. Tätä työtä Tatsissa tehdään esimerkiksi mielipidekirjoituksien, työryhmätyön sekä uutiskirjeiden avulla. Tunnettuuden lisääntyessä myös alueellinen toimintamme vahvistuu.   

Lisää tietoa vuosikokouksesta saa toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulalta. 

6. Auta nuori töihin – vinkkaa #Kesätyötön -kampanjasta! 

Tatsi esittelee tänä kesänä ammatillisessa opiskelevia nuoria ja valmistuvia osaajia, joilla kesätyö on vielä haussa. Haastattelemme ja teemme somenostoja kahden ensimmäisen kesäkuun viikon ajan pääkaupunkiseudulla, joten jos tunnet nuoren, joka kaipaa apua työnhakuunsa, vinkkaa kampanjastamme! Kampanja käynnistyy 22.5.23 ja on käynnissä heinäkuun 2023 loppupuolelle saakka. Sen kanavat ovat Instagram ja TikTok. Osallistu kampanjaan seuraamalla #kesätyötön -postauksia, tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla tarinoita.  

Kesä 2023 on #kesätyötön -kampanjan ensimmäinen vuosi. Mitä kaipaisit #kesätyötön kampanjalta? Laita viestiä Tatsin tiimille. Tehdään tästä yhdessä juttu, joka auttaa mahdollisimman monta kiinni kesäduuniin.  

 7. Seuraa Tatsin ajankohtaista viestintää somekanavissa Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa. Näiden lisäksi julkaisemme ajankohtaista tietoa toiminnastamme osoitteessa www.tatsi.fi  

Ihanaa kesää toivotellen, 

Peppi ja koko Tatsin tiimi 

 
Tatsin liittojäsenten edustajat!  

Me Tatsissa tuemme työttömien kohtaamisessa, heidän tuntemisessaan sekä heille toiminnan kehittämisessä. Olemme keränneet esimerkiksi köyhyydestä ja työttömyydestä verkkoaineistoja, joista voimme jakaa tietoa jäsentenne avuksi ja palvelun kehittämiseksi.  Vahvistamme liittoyhteistyötä. Muutamia ideoita ja esimerkkejä järjestöjemme yhteistyön muodoksi:   

 • Puhutaan työttömyydestä – koulutusta ja alustusta liittojen työntekijöille ja luottamushenkilöille (Työttömän ensiapupaketti luottamushenkilöille ja sen sisältöihin tutustuminen) 
 • Työttömille alueellinen kokoontuminen (pilotti, kehitystyö menossa)  
 • Osallistuminen alue- ja koulutuspäiville (myös etäyhteydellä), osallistuminen alueellisiin tapahtumiin 
 • Blogitekstit ja muu viestinnällinen yhteistyö molempiin suuntiin, Tatsi-lehti ilmestyy toukokuussa 2023 ja sosiaalisen median kanaviin toivomme sisällöllistä yhteistyötä. Tatsi-lehtiä saa jakoon tapahtumiin.  
 • Muut ideat ja toiveet yhdistysten välille tervetulleita!  

Järjestöyhteistyöstä lisätietoja saat toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulalta. Voimme esimerkiksi tavata Teamsin välityksellä ja suunnitella yhdessä lisää! 

Jätä kommentti