Työttömien parissa työskenteleville

Kohtaatko työssäsi työttömiä? Työskentelet ehkä luottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna tai ammattiliiton työntekijänä- tervetuloa! Olet ehkä sosiaalialan ammattilainen, työvoimapalveluiden työntekijä tai opiskelija, jota kiinnostaa tulevaisuudessa työskennellä työelämän ulkopuolelle jääneiden parissa. Olet tullut oikeaan paikkaan!

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistyksen toiminta on suunnattu työttömille. Koska oikea-aikaisuus on työssämme ensisijaista, toivomme, että voit omassa toimintaympäristössäsi välittää tietoa meistä eteenpäin. Järjestämme ammattilaisille suunnattuja koulutustilaisuuksia (syksyllä 2023 Työttömän ensiapupaketti luottamushenkilöille -koulutukset Kuopiossa, Kouvolassa, Tampereella ja Helsingissä sekä verkon välityksellä), meillä on jaettavaksi tarkoitettuja Tatsi-lehtiä sekä Varaudu työttömyyteen -infokortteja; järjestämme Tunne työtön -kahvihetken kerran kuukaudessa verkon välityksellä sekä kierrämme kouluttamassa ja puhumassa työttömyydestä ja työttömistä.

Jatketaan keskustelua sähköpostilla ja mietitään yhdessä, miten voisimme tukea teidän kauttanne työttömiä. Ota yhteyttä toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltulaan (peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi) tai info@tatsi.fi .

Tunne työtön – keskustellaan työttömyyden ilmiöistä, ajankohtaisista tilanteista ja siitä, mitä voi sanoa 

Tervetuloa keskustelemaan työttömästä sinä, joka työssäsi kohtaat työttömiä! Millaisia asioita työttömät ja työttömien parissa työskentelevät nostavat esille? Millaisia kysymyksiä tai materiaaleja kaivataan tukemaan sekä paluuta työelämään että haastavien työelämätilanteiden kuuntelussa?  

Tunne työtön -keskustelut Tatsin jäsenliittojen työntekijöille (erityisesti aluetyöntekijöille) pilotoidaan syksyllä 2023 kerran kuukaudessa järjestettävässä avoimessa TEAMS-tilaisuudessa. Avoimien keskusteluiden lisäksi käymme läpi esimerkiksi Työttömän ensiapupaketti -materiaalia sekä siihen liittyvien alueellisten koulutustilaisuuksien aikana esille nousseita aiheita, keskustelemme ja tutustumme ajankohtaiseen tietoon työttömyyden tilanteesta Suomessa ja sen eri osissa.  

Ota kahvikuppi käteen ja kamera auki – tervetuloa keskustelemaan työttömyydestä! Liity mukaan TÄSTÄ.  

Aiheita ja teemoja voi toivoa etukäteen Tatsin toiminnanjohtajalta Pepiltä, peppi.tervo-hiltula@tatsi.fi . Nähdään linjoilla 15.8., 12.9., 10.10., 7.11. ja 5.12. kello 9-10.  

Työttömän ensiapupaketti – näin tuet työelämän muutoksissa!

Tatsin liittojäsenen tai SAK:laisen liiton luottamushenkilö tai työsuojeluvaltuutettu – tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään työsuhteen päättymiseen liittyvistä asioista, tunteista ja ilmiöistä. 
 
Mitä voin sanoa? Miten konkreettisesti voi neuvoa tai ottaa puheeksi vaikeita aiheita? Miten voin rajata omaa toimintaani ja näin huolehtia hyvinvoinnistani? Miten tuen vertaistuen käynnistymistä sekä tunnetaitojen hyödyntämistä työelämäympäristössä?  
 
Maksuttomassa noin kolmen tunnin keskustelevassa koulutuksessa käymme läpi Työttömän ensiapupaketin teemoja mielenterveyttä, terveyttä, taloutta ja työnhakua. Lisäksi mukaan on saatu Tatsin jäsenliittojen työttömyyskassojen lyhyet terveiset.  
 
Koulutukset järjestetään 
Kuopio 17.8.23 klo klo 17-20 
Kouvola 4.10.23  klo 17-20 
Helsinki 12.10.23 klo 17-20 
Tampere 1.11.23 klo 17-20 

 
Webinaari järjestetään tiistaina 21.11.23 klo 13-15.
Koulutukset järjestetään paikkakuntien keskusta-alueella, tarkempi paikka ilmoitetaan elokuun aikana. Koulutuksiin mahtuu noin 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta jokaisella paikkakunnalla. Ilmoitamme, jos tapahtuma on jo täynnä ja ohjaamme webinaarin pariin.  
Lue lisää Työttömän ensiapupaketista tyottomanensiapu.fi sekä Työttömän ensiapupaketti luottamushenkilöille.

Ilmoittaudu mukaan:  Microsoft Forms (https://forms.office.com/e/DN3uWUkzxa)