Tatsi 25-vuotta-seminaari

Tatsi ry:n juhlistaa 25-vuotista toimintaansa ja juhlaseminaarilla.

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry eli tuttavallisemmin Tatsi on perustettu 9.12.1996, ja sen toiminta on käynnistynyt 1.1.1997. Tatsin perustamisen taustalla oli lamaa seurannut massatyöttömyys. Näille työttömäksi jääneille haluttiin tarjota tukea, koulutusta ja virikkeitä – aivan kuten nykyäänkin. Kahdenkymmenenviiden vuoden aikana tuhansia työttömiä ja työelämän ulkopuolella ihmisiä on tavoitettu ja kohdattu leirien, projektien ja hankkeiden avulla. Toiminnan alueellinen painottuminen on vaihdellut, sillä työttömien määrässä on ollut eri osassa Suomea suuria eroja. Kohderyhmänä on painotettu tarpeen mukaan eri projekteissa ajoittain nuoria, työelämään kiinnittyviä ja ajoittain taas matalammin koulutettuja miehiä.

Vähävaraisuuden, työnhaun haasteiden ja terveellisten elämäntapojen teemat ovat myös toistuneet Tatsin toiminnassa. Niiden parissa jatkamme työskentelyä. Myös arkitaidot sekä mielenterveyden haasteiden tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen ovat näkyneet jo useita vuosia Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n tarjoamassa toiminnassa.

9.12.2022 vietettävällä 25-vuotistoimintajuhlaseminaarilla halutaan juhlistaa Työttömien ay-jäsenten neljännesvuosisadan kestänyttä työtä ja kiittää toiminnassa mukana olleita. Juhlaseminaarissa kuullaan puheenvuoroja epäillystä työhönottosyrjinnästä, työelämän muutoksista sekä työttömyyden kokemuksista.

Arja Salo (Teollisuusliitto), Tatsin hallituksen puheenjohtajan sekä Hannele Ugur, (SAK) Tatsin hallituksen varapuheenjohtaja lähettää videotervehdyksen

Katso terveiset täältä 

Pirkko Janas, asiantuntija, Tasa-arvovaltuutetun toimisto: Työhönottosyrjinnän epäily työllistymisen esteenä

Tutustu Pikko Janaksen esitykseen tästä.

Tiina-Emilia Kaunisto Monimuotoiset perheet ry: Erilaiset perhetilanteet työnhaun haasteena

Tutustu Tiina-Emilia Kauniston esitykseen tästä.

Päivi Kiiskinen, Soste: Työtön toimintaympäristön muutosten keskellä

Tutustu Päivi Kiiskisen esitykseen tästä. 

Pirjo Väänänen SAK : Työtä ja turvaa?

Tutustu Pirjo Väänäsen esitykseen tästä.