Tunnelmia Tatsin 25-vuotis juhlaseminaarista

Iso kiitos kaikille Tatsin seminaariin osallistujille ja puhujille!
Pirkko Janas
Tiina-Emilia Kaunisto
Päivi Kiiskinen
Pirjo Väänänen

Tatsi ry:n juhlistaa 25-vuotista toimintaansa ylimääräisellä Tatsi-lehdellä ja juhlaseminaarilla.  

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry eli tuttavallisemmin Tatsi on perustettu 9.12.1996, ja sen toiminta on käynnistynyt 1.1.1997.  Tatsin perustamisen taustalla oli lamaa seurannut massatyöttömyys. Näille työttömäksi jääneille haluttiin tarjota tukea, koulutusta ja virikkeitä – aivan kuten nykyäänkin.  Kahdenkymmenenviiden vuoden aikana tuhansia työttömiä ja työelämän ulkopuolella ihmisiä on tavoitettu ja kohdattu leirien, projektien ja hankkeiden avulla. Toiminnan alueellinen painottuminen on vaihdellut, sillä työttömien määrässä on ollut eri osassa Suomea suuria eroja. Kohderyhmänä on painotettu tarpeen mukaan eri projekteissa ajoittain nuoria, työelämään kiinnittyviä ja ajoittain taas matalammin koulutettuja miehiä.  

Vähävaraisuuden, työnhaun haasteiden ja terveellisten elämäntapojen teemat ovat myös toistuneet Tatsin toiminnassa. Niiden parissa jatkamme työskentelyä. Myös arkitaidot sekä mielenterveyden haasteiden tunnistaminen ja hoitoon hakeutuminen ovat näkyneet jo useita vuosia Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n tarjoamassa toiminnassa. 

9.12.2022 vietettävällä 25-vuotistoimintajuhlaseminaarilla halutaan juhlistaa Työttömien ay-jäsenten neljännesvuosisadan kestänyttä työtä ja kiittää toiminnassa mukana olleita. Juhlaseminaarissa kuullaan puheenvuoroja epäillystä työhönottosyrjinnästä, työelämän muutoksista sekä työttömyyden kokemuksista. Seminaari on avoin ja kaikille maksuton tilaisuus, joka järjestetään Kuljetusliitot ry:n Hakaniemi-salissa (John Stenbergin ranta 6) perjantaina 9.12.2022 kello 8.30-11.30. Seminaariin on kutsuttu taustayhteisöidemme sekä yhteistyökumppaneidemme jäseniä, työntekijöitä sekä aktiiveja. Työttömät, lomautetut ja työttömyysuhan alla olevat sekä muut aiheesta ja teemasta kiinnostuneet ovat tilaisuuteen lämpimästi tervetulleita. Seminaariin voi osallistua joko paikan päällä tai verkon välityksellä. Seminaarin tallennetta ei julkaista myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa juhlaseminaariimme!  

Juhlistamme juhlavuottamme julkaisemalla ylimääräisen Tatsi-lehden numeron, jossa esitellään Tatsin toimintaa vuosien varrelta sekä työelämän ilmiöitä nyt ja Tatsin perustamisen aikaan. Artikkeleiden julkaisu alkaa verkossa seminaarin jälkeen ja paperisia julkaisuja on jaossa sekä seminaarissamme että toimistollamme. Paperisia Tatsi-lehtiä voit tiedustella Kari Arolta (kari.aro@tatsi.fi) . Julkaisu on maksuton, mutta perimme postituskuluista pienen korvauksen.

Ohjelma:        

              08:30-09:00 Kahvitarjoilu  

 09:00-09:05 Striimi alkaa, Toiminannajohtaja Peppi Tervo-Hiltulan  tervetuliaispuhe  

 09:05-09:20 Työministeri Tuula Haatainen : Työ ja tulevaisuus  

 09:20-09:30 Tatsin hallituksen edustaja Esa Tuominen (AKT ry) 

 09:30-09:40 Tatsin hallituksen edustaja Jarmo Tuominen (PAU ry)  

 09:40-09:50 Videoterveiset Arja Salo (Teollisuusliitto) , Tatsin  hallituksen puheenjohtaja sekä Hannele Ugur, (SAK)  Tatsin hallituksen varapuheenjohtaja  

 09:50-10:00 Tauko  

 10:00-10:20 Pirjo Janas, asiantuntija, Tasa-arvovaltuutetun toimisto: Työhönottosyrjinnän epäily työllistymisen esteenä  

10.20 – 10.40 Tiina-Emilia Kaunisto Monimuotoiset perheet ry: Erilaiset perhetilanteet työnhaun haasteena   

 10:40-11:00 Päivi Kiiskinen, Soste: Työtön toimintaympäristön muutosten keskellä  

 11:00-11:20 Pirjo Väänänen SAK : Työtä ja turvaa?  

 11:20-11:30 Loppusanat ja kiitos : Peppi Tervo-Hiltula 

 11:45-13:00 Tilaisuus päättyy, omakustanteinen lounas Juttutuvassa 

Jätä kommentti