Uusia siltoja ja tukea työpolulle Päijät-Hämeessä

Tuki ja kohtaaminen ovat Silta työhön -hankkeen keskiössä. Oikealla hankepäällikkö Niina Sahlberg.

Maaliskuussa käynnistynyt Työpolkuohjaaja–Silta työhön -hanke lisää työpaikkojen ja työyhteisöjen valmiuksia kohdata ja työllistää nuoria sekä erityistä tukea tarvitsevia työntekijöitä.

Tunne omasta erilaisuudesta voi vaikuttaa työnhakuun, työyhteisöön kotiutumiseen ja työhön motivoitumiseen.

Kokemus erilaisuudesta voi pohjautua esimerkiksi omiin taustoihin, elämäntilanteeseen tai erityispiirteisiin, kuvaa hankepäällikkö Niina Sahlberg.

Ajatus työympäristössä toimimisesta ja erilaiset työelämän normit voivat herättää epävarmuutta. Tukea voi olla saatavilla työtä hakiessa, mutta kuka ottaa vastaan ja ohjaa työpaikalla?

Kannustava tuki ja selkeä ohjaus auttavat uutta työntekijää löytämään paikkansa työyhteisössä sekä oppimaan työtehtävät ja toimintatavat.

Erilaisuus on rikkaus myös työpaikalla, ja työpaikkojen toimintakulttuuria on muutettava erilaisten voimavarojen tunnistamiseksi.

Valmennus auttaa ohjaamaan oikein

Työpolkuohjaaja–Silta työhön -hanke pyrkii parantamaan työmarkkinoiden kohtaantoa lisäämällä työpaikkojen ja työyhteisöjen valmiuksia kohdata ja työllistää nuoria sekä erityistä tukea tarvitsevia työntekijöitä.

Rakennamme hankkeessa myös erityistä tukea tarvitsevien työntekijöiden työllistämiseen tähtäävän Työpolkuohjaaja-valmennuksen, joka on suunnattu työllistäville organisaatioille, Sahlberg kertoo.

Työpolkuohjaaja–Silta työhön -hanke toimii Päijät-Hämeen alueella ja on käynnissä helmikuulle 2025 asti. Euroopan Unionin osarahoittaman hankkeen päätoteuttaja on Työväen Sivistysliitto ja osatoteuttaja LUT yliopiston Lahden kampus. Yhteistyössä ovat mukana Lahden kaupungin työllisyyspalvelut, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Teollisuusliitto, Tatsi ry ja Inspis.

Kerro meille, millaista tukea ja kohtaamista sinä toivoisit työpaikalta, kun olet työnhakija tai uusi työntekijä. 

Yhteystiedot: hankepäällikkö Niina Sahlberg, niina.m.sahlberg@tsl.fi 
www.tsl.fi/siltatyohon
FB ja IG @siltatyohon

Jätä kommentti