Ukin kalapyttäri

Edullinen ja helppo. Ei ruotoja.
loraus öljyä tai nokareet voita
seitä 400g(2-3 hengen)
pussi pakasteherneitä
keskikokoinen sipuli
Perunamuussi
1 kg muusiperunoita
maitoa
suolaa ja pippuria

Sulata pakastesei mikrossa mutta varo ettei se ala kypsyä. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Pese ja kuori perunat. Kuullota paistinpannussa sipuleita tilkassa öljyä tai voita. Lisää kohmeinen sei pieninä paloina. Pilko kalaa ihan pieneksi paistinpannulla sitä mukaa kun se sulaa. Kun kala on kokonaan sulanut ja lähes kypsä(harmaa), lisää jäiset herneet sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna kypsyä vielä 5 minuuttia tai kunnes herneet ovat kuumia. Kala saa ottaa väriä paistinpannusta. Ja jos tuntuu siltä, sekaan voi toki laittaa muutakin esim. herne-maissi-paprika – sekoituksen, katkarapuja, soijaa. Keitä perunat ja tee niistä makusi mukainen perunamuussi sekä tarjoile kalapyttärin kanssa. Ja kenties vielä etikkakurkkuja ja etikkapunajuuria sekä ruisleipää. 

A vot kun on hyvää.

Pasi Ylitalo
 Tatsin toiminnanjohtaja emeritus