Tutustu työnlöytäjään

Etsin uraa sopivaa

Mitä mietin, mitä teen – kysyvät yleensä somealustat, feissari, insta ja muut. Nämä alustat on ohjelmoitu yleisesti geneerisesti kysymään käyttäjän sen hetkistä mielentilaa. Tämä toisaalta on hyvä, mutta nämä eivät kuitenkaan ole kavereita tai terupeutteja käyttäjälle. Ne ovat vain koneita, jotka on ohjelmoitu toimimaan tietyllä tavalla ja tarkoitusperillä.

Nykymaailma on polarisoitunut ja elämme niin hetkessä. Tuntuu kuin aina on oltava online ja tavoitettavissa. Myös moni alan turvallisuus on EU:iin liittymisen jälkeen kiristynyt. Vapaassa Suomessa oli ehkä helpompaa toteuttaa itseänsä ja lahjojaan. Toisaalta myös turvallisuus ja tietyt siihen liittyvät säädökset ovat yhtenäistyneet ja se taas on tuonnut turvallisuutta alalle kuin alalle. Ennen vain lähdettiin tekemään hommaa, kun taas nyt kysytään lupakortteja.

Omasta taustoistani tätä jutua kirjoitan, sillä olen keski-ikäinen alan vaihtaja. Uusi ura ei ole vielä varmistunut ja tutka on vielä avoin. Monta alaa on käyty läpi ja monta työpaikkaa haettu. Olen ollut mm. kuljetuspuolella, kiinteistönhoidossa ja kaupan kassalla työssä. Vaikka minulla on monipuolinen koulutus ja minulla on kuljetusalalta yli 10 vuoden työkokemus, tulee usein samantien vastaus, että valinta ei osunut sinuun.

Etsin siis uutta alaa ja työpaikkaa – oletko sinä työnantajana juuri sellainen, jonka kanssa tarpeemme kohtaisi?

Kari Luukkanen

https://www.linkedin.com/in/kariluukkanen/

https://www.instagram.com/valokuvausluukas/

https://valokuvaus.luukas.org/

Jätä kommentti