Taloudenhallinta kuntoon!

Tatsi ry järjesti yhdessä Marttojen ja Takuusäätiön Kestävät talouspolut -hankkeen ja Ulosottolaitoksen kanssa seminaarin taloudesta ja taloudenhallinnasta kiinnostuneille torstaina 9.11.2023. Tapahtuman puheenvuorojen tallenteet ovat katsottavissa osoitteessa https://tinyurl.com/4taxjrpn

Elli Pölhö Marttaliitosta puhui esimerkiksi mielen kotivaran säilyttämisestä ja toivon ylläpitämisestä. Hän muistutti puheenvuorossaan suunnitelmallisuudesta sekä esimerkiksi luontosuhteen vaalimisesta osana hyvinvointia. 

Kolme keskeistä vaaranpaikkaa taloudenhallinnassa olivat hänen sanojensa mukaan välttää elämästä yli omien varojen, huolehtia ensin pakolliset menot kuten asuminen kuntoon sekä omasta jaksamisesta huolehtiminen. 

Sari Silta mursi ulosottoon liittyviä myyttejä. Hän kertoi, että ulosotossa peritään pääasiallisesti rahasaatavia, ja että jopa 9 % kansalaisista on vuoden aikana ulosoton parissa. Suojaosan määrä on ollut pari viimeistä vuotta 922,50 euroa. 

Sari Silta muistutti, että esimerkiksi Kela ei pääse ulosoton järjestelmiin. Omasta ulosoton tilanteestaan pitää siis itse ilmoittaa esimerkiksi toimeentulotukea hakiessa. 

Sari Silta vinkkasi webinaarin osallistujille Massivaara -materiaalista, jolla omia taloustaitojaan voi kehittää. Aineisto löytyy osoitteesta https://www.thinglink.com/card/1732434337539817958

Kiitos webinaariin osallistuneille! Lisäämme esitysmateriaalit sivustolle lähiaikoina. Tallenteet ovat katsottavissa ainakin maaliskuun 2024 loppuun saakka. 

Peppi Tervo-Hiltula  

Toiminnanjohtaja  

Jätä kommentti