Syrjäytymisenehkäisyn vaikutusarviointia edistävä valtuustoaloite sekä kohtaamistapahtumia edistävä tapahtuma-aloite julkaistu! 

Tämän vuoden Erilainen mingle -tapahtumassa lanseerataan virallisesti käyttöön syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävä valtuustoaloite kuntien ja hyvinvointialueiden päätöksenteon edistämiseen.  Valtuusto- ja tapahtuma-aloitteiden lanseerauksella halutaan herätellä päättäjiä pohtimaan ja huomioimaan entistä enemmän roolissaan sitä, miten esimerkiksi uimahallilipunhinta, julkisen liikenteen hinta ja vuorovälit tai vaikka kirjastojen aukioloajat vaikuttavat työelämän ulkopuolella oleviin asukkaisiin. 

”Osassa kunnissa syrjäytymisen ehkäisyä arvioidaan jo järjestelmällisesti, mutta toivomme, että tulevaisuudessa kaikessa päätöksenteossa otetaan huomioon myös heidät, joiden äänensä päätöksenteossa kuuluu huonommin.” Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula sanoo ja lupaa, että verkoston jäseniltä voi pyytää vinkkejä tai ideoita niin tapahtuman sisältöihin kuin keskustelun avauksiin omalla alueella. 

”Erilainen mingle -kohtaamistapahtuman juuret juontavat juuri siihen, että kohtaamme toinen toisiamme ja nostamme esille niitä näkökulmia ja niiden henkilöiden tarinoita, jotka muuten eivät tulisi kuulluksi. Harmillisen usein esimerkiksi työttömien, päihde- ja mielenterveystoipujien tai vammaisten tarinat eivät pääse esille” Tervo-Hiltula muistuttaa ja kutsuu mukaan Erilainen mingle -tapahtumaan. 

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry  järjestää yhdessä 14 muun toimijan kanssa jo 8. kerran Erilainen mingle -kohtaamistapahtuman Porissa. Tämän vuoden tilaisuus on osa SuomiAreenan tapahtumaviikkoa ti 25.6.2024. Tapahtumassa on lisäksi ensiesitys lukudraamasta (K)Uudestisyntynyt -tarinoita työttömyydestä (ohjaus Misa Palander, näyttelijä Marjaana Maijala), tilaisuuden juontaa Eija Vilpas ja tapahtuman suojelija on tänä vuonna presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää valtuustoaloitepohjasta.

Lue lisää Erilaisesta minglestä www.erilainenmingle.fi.

Pääset Facebook -tapahtumaan TÄSTÄ!

Jätä kommentti