2 dl soijarouhetta
2 porkkanaa
(pala paprikaa)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl kaurakermaa tai tomaattipyrettä
hieman öljyä
ripaus mustapippuria
jotakin yrttimaustetta, esim. basilikaa
suolaa
Laita soijarouhe pieneen kippoon ja lisää vettä sen verran, että vesi suunnilleen imeytyy rouheeseen. Soijarouheen turvotessa kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja pilko kaikki kasvikset. Kääntele kasvispaloja tai -suikaleita jonkin aikaa kuumassa öljyssä ja laita sitten kasarin kansi päälle ja levyä pienemmälle. Anna kasvisten pehmetä pari minuuttia. Lisää turvotettu soijarouhe ja jatka kypsentämistä jokusen minuutin ajan. Lopuksi lisää kaurakerma, jos syöt kastikkeen perunan kanssa tai tomaattipyre, jos lisuukkeena on pastaa. Lisää myös hieman vettä sekä mausteet: ripaus mustapippuria, jotakin yrttimaustetta ja suolaa: Hauduttele vielä hetken ajan. Soijarouheen soisi löytävän paikkansa jokaisen ruokavaliossa. Se on edullinen, terveellinen, hyvin säilyvä ja ekologinen valinta. Riina Simonen Puuliitosta