Tatsi

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry

  • Tatsi ry
    • Info
      • Hallitus
      • Tilaa uutiskirje
      • Rekisteriseloste
    • Yhteystiedot
  • Työttömälle
    • Apua työnhakuun
    • Nuorille työttömille
      • Avoin työhuone
      • HomeBase lahti
      • Taustat ja tavoitteet
    • Hyvän elämän vinkit
    • Työttömän keittokirja
  • Tatsin korttelikeittiö
  • Prijuutti
  • Tatsi-lehti
    • Lue digilehti
    • Palaute & tilaus
    • Mediakortti
  • Yhteystiedot
  • Tuetut lomat
  • Asiantuntijapalvelut

Riinan soijarouhekastike

5.6.2013 Erja Moilanen

2 dl soijarouhetta
2 porkkanaa
(pala paprikaa)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl kaurakermaa tai tomaattipyrettä
hieman öljyä
ripaus mustapippuria
jotakin yrttimaustetta, esim. basilikaa
suolaa

Laita soijarouhe pieneen kippoon ja lisää vettä sen verran, että vesi suunnilleen imeytyy rouheeseen. Soijarouheen turvotessa kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja pilko kaikki kasvikset. Kääntele kasvispaloja tai -suikaleita jonkin aikaa kuumassa öljyssä ja laita sitten kasarin kansi päälle ja levyä pienemmälle. Anna kasvisten pehmetä pari minuuttia. Lisää turvotettu soijarouhe ja jatka kypsentämistä jokusen minuutin ajan. Lopuksi lisää kaurakerma, jos syöt kastikkeen perunan kanssa tai tomaattipyre, jos lisuukkeena on pastaa. Lisää myös hieman vettä sekä mausteet: ripaus mustapippuria, jotakin yrttimaustetta ja suolaa: Hauduttele vielä hetken ajan. 

Soijarouheen soisi löytävän paikkansa jokaisen ruokavaliossa. Se on edullinen, terveellinen, hyvin säilyvä ja ekologinen valinta. Riina Simonen Puuliitosta

Jaa tämä:

  • Facebook
  • Twitter

Resepti

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje spostiisi

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry | Hakaniemenranta 1 A 3.krs, 00530 Helsinki | www.tatsi.org