Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the add-search-to-menu domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/tatsi.fi/httpdocs/wp22/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the instagram-feed domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/tatsi.fi/httpdocs/wp22/wp-includes/functions.php on line 6121
Tuunaa makaronilaatikko! - Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry

Tuunaa makaronilaatikko!

Kaupassa valmis makaronilaatikko maksaa 2,25 euroa. Samalla hinnalla saat itse tehtyä kuusi kertaa enemmän. Tässä ohjeessa käytetään soijarouhetta, mutta lihansyöjät voivat vaihtaa soijan jauhelihaan.

ENSIN PERUSOHJE…

Yksi pussillinen (400 g) makaronia
2 dl soijarouhetta + 1 dl soijakastiketta
(anna marinoitua muutama tunti)
(tai: 200 g jauhelihaa)
voita vuoan voiteluun
1/2 litraa maitoa
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria, maustepippuria
korppujauhoja tai vanhan leivän muruja

  1. Laita isoon kattilaan 3 litraa vettä ja vähän suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää makaronit ja keitä 8 minuuttia (tai pussin ohjeen mukaan). Siivilöi loppu vesi pois.
  2. Kaada makaronit yhteen isoon tai neljään pieneen, voilla voideltuun vuokaan. Lisää marinoitu soijarouhe tai pannulla paistettu + suolalla maustettu jauheliha. Sekoita.
  3. Sekoita maito ja munat omassa astiassaan, mausta pippureilla ja suolalla. (Jos käytät soijarouhetta, älä lisää enää paljon suolaa.) Kaada seos vuokiin ja ripottele leivänmurut tai korppujauhoa päälle – ne antavat kauniin ja rapsakkaan kuoren.
  4. Paista laatikoita 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes ne ovat ruskistuneet päältä.

…JA SITTEN TUUNAUKSET

Yleensähän makaronilaatikko koristellaan ketsupilla. Hyvä niin, mutta pieni tuunaus voi tuoda pöytään aivan uudenlaisen makumaailman.

  1. Käytä maidon sijaan tomaattimurskaa ja lisää mukaan chiliä jauheena tai tuoreina, ohuiksi leikattuina viipaleina.
  2. Käytä maidon ja munien sijaan Koskenlaskija-juustoa. Laatikoista tulee maukkaita ja ruokaisia.
  3. Tee laatikkoon intialainen tuunaus lisäämällä mausteeksi currya ja lisää jauhelihan tai rouheen sekaan pienenpieneksi kuutioitua kesäkurpitsaa, sipulia ja porkkanaa. Tämä tuunaus sopii hyvin tomaattimurskalla tehtyyn laatikkoon.

Ohjeen kirjoittaja Taina Repo pitää Tatsi-lehdessä Työttömän keittokirja -palstaa ja netissä yhteiskunnallista ruokablogia Köyhän keittiö. (edit)