1 l maitoa (myös soija- ja kauramaito käyvät hyvin)
5 dl vehnajäuhoja (osan voi korvata grahamjauholla terveellisyyden ja maun parantamiseksi)
1 dl soijajauhoa
½ dl sokeria
2 – 3 dl manna-, ohra- tai riisipuuron loppuja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 – 2 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kaada maito isompaan kulhoon ja vispilöi sekoitetut kuivat ainekset sekä puuro joukkoon. Anna taikinan turvota tunnin tai pari jääkaapissa. Pyöräytä taikinaa vispilällä ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista pannukakkua 220 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Muista, että uunin voi kääntää pois päältä jo puolen tunnin jälkeen: jos luukkua ei avaa, lämpö ei karkaa. Riina Simonen Puuliitosta