Tunnelmia Tatsin ja Teollisuusliiton leiriltä

Teksti: Annukka Kalliokoski

Viime joulukuun alussa Tatsi ry ja Teollisuusliitto järjestivät yhteisen leirin, joka oli suunnattu Teollisuusliiton työttömille nuorille. Leiripaikka sijaitsi Muoniossa Utkujärvellä suomineidon kainalossa. Keskellä synkkenevää talvea leiri tarjosi eripuolilta Suomea saapuneille osallistujilleen mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä harrastaa erilaisia lajeja Lapin kauniissa luonnossa. 

Yksi leirille osallistuneista oli Kimi Kaupponen. Kimi kertoi pitäneensä leiristä ja yhteisestä tekemisestä. Leiriltä Kimi muisteli luonnossa liikkumista, vierailua kylpylässä sekä lautailua Oloksella. Lisäksi leirillä vietettiin aikaa yhdessä muun muassa grillaamisen ja saunomisen parissa.

Myös Jyrki Raatikainen kehui leiriä onnistuneeksi, ennen kaikkea hyvän ryhmähengen ansiosta. ”Päällimmäisenä oikeastaan on jäänyt mieleen mukavat ihmiset, jotka olivat reissussa mukana. Meillä oli kyllä todella hyvä porukka ja juttu luisti, kuin rasvattu suksi.”, Jyrki kirjoitti.

Muun tekemisen ohella leiri sisälsi päivittäin myös hetken avoimeen keskusteluun ja reflektointiin. ”Leirillä meillä oli joka päivä sellainen yhteinen keskustelutuokio, jonka koin henkilökohtaisesti mukavana asiana. Ei onneksi mitään kalvosulkeisia, vaan ihan porukassa keskustelua. Äänessä sai olla ihan niin paljon kuin halusi, tai sitten sai ihan vaan kuunnella ja mietiskellä asioita.”, Jyrki jakoi kokemuksiaan. 

Tatsi järjestää ympäri vuoden Muoniossa erilaisia leirejä niin itsenäisesti kuin yhteistyössä toisten tahojen kanssa. Leirejä on niin nuorille kuin työikäisellekin eikä Lapin kaunis luonto ja rauha jätä ketään kylmäksi. Halusitpa sitten hiihtää, lasketella tai vain vaeltaa luonnossa, pysähtyä paistamaan makkaraa ja täyttää kuksan tunturipuron raikkaalla vedellä, Muonio on kokemisen arvoinen. Mukana ollutta Jouni Tiaista lainaten, leirillä olisi riittänyt tekemistä pitempäänkin.

Tatsi ja Teollisuusliitto järjestävät jälleen leirin Muoniossa tämän vuoden syyskuussa 23.-29.9.2019. Leiri on suunnattu Teollisuusliiton työttömille nuorille ja on osallistujilleen maksuton. Myös matkakulut korvataan.

Ohjelmassa tälläkin kertaa  työhönvalmennusta sekä yhdessä oloa, saunomista ja voimaantumista Lapin luonnossa. Lisäksi mahdollisuus koskenlaskuun, melontaan ja kalastukseen.

Mukaan mahtuu ensimmäiset 15 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen viimeistään 15.9. osoitteessa annukka.kalliokoski@tatsi.org.