Kaveripata hellii köyhän kukkaroa

kaveripata-1024

Kun senttiä täytyy venyttää ja euro saada riittämään ruokaan, kannattaa palata pataan. Pitkään muhineet padat ovat riittoisia ruokia, joita voi nauttia riisin, perunan, makaronin tai pastan kanssa. Pataruoka on myös parhainta kaveriruokaa: pata keskelle pöytää, kaverit ympärille ja kauhomaan makuja lautaselle!

Pataruokien tekemisen ensimmäinen ohje on, ettei ohjeita ole. Pataan voi heittää possunpaloja omenaviipaleiden kanssa, potkanpalan kypsymään Coca-Colassa sipulin ja muiden vihannesten kera tai paistettua jauhelihaa vaikkapa metsästä löytyneiden sienien kanssa.

Eksoottisemman maun saa, kun lisää pataan kokonaisen kanelin, pari neilikkaa ja tähtianiksen. Tumman lihan kanssa lasi punaviiniä tekee terää. Tärkeätä on kuitenkin lisätä aineksia niin, että ruokaa riittää kaikille, maustaa hyvin ja antaa padan muhia pitkään.

Tämä pata on tehty kaupan ikuisesta tarjoustuotteesta, (marinoiduista) lihasuikaleista. Lopputulos yllätti tekijänsäkin. Hyvää tuli!

Riittoisa ja maistuva tarjouspata

400 g suikalelihaa
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
1 tölkki kidney-papuja
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 tölkki paseerattua tomaattia
 (oman maun mukaan pieni tai iso tölkki)
suolaa, pippuria, paprikaa ja currya
yrttejä oman maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Paista lihasuikaleet padassa.
Pilko muut ainekset ja lisää pataan lihojen seuraksi. Anna muhia tunti uunissa 180 asteessa.
Maista ja lisää mausteita makusi mukaan: savustettu paprika on mainiota, samoin jeera eli juustokumina. Tässä vaiheessa voit lisätä pataan myös kaikki jääkaapista löytyvät vihannekset. Tomaatti antaa pataruuille syvyyttä, ja kaikki pavut täyteläisyyttä. Myös yrtit sopivat pataan.
Anna padan muhia uunissa vielä tunti. Keitä lisukkeeksi perunoita tai makaronia.

Annoksesta riittää reilusti kuudelle. Annoshinnaksi tuli 0,90 euroa.
Jälkiruuaksi tuhdin pataruuan jälkeen sopii vaikka jätskipuikko.

Teksti Taina Repo | Kuvat Viena Kytöjoki