Tatsi

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry

  • Tatsi ry
    • Info
      • Hallitus
      • Tilaa uutiskirje
      • Rekisteriseloste
    • Yhteystiedot
  • Työttömälle
    • Apua työnhakuun
    • Nuorille työttömille
      • Avoin työhuone
      • HomeBase lahti
      • Taustat ja tavoitteet
    • Hyvän elämän vinkit
    • Työttömän keittokirja
  • Tatsin korttelikeittiö
  • Prijuutti
  • Tatsi-lehti
    • Lue digilehti
    • Palaute & tilaus
    • Mediakortti
  • Yhteystiedot
  • Tuetut lomat
  • Asiantuntijapalvelut

Curry-katkarapupasta on edullinen herkku

5.3.2014 Erja Moilanen

Pasta on helppo ruoka, jota voi tuunata tuhannella tavalla. Pastaa voi keittää ison kattilallisen ja kokata sen seuraksi pari erilaista kastiketta kavereiden tai perheenjäsenten maun mukaan. Yksinkertaisimmillaan pastasta voi nauttia öljyn tai voin ja valkosipulin kanssa. Pasta sopii vaikka valmiin paseeratun tomaatin kanssa tai sienien seuraksi. Yrteillä voi antaa pastaruualle oman säväyksen: timjami, basilika, korianteri tai persilja – pasta pitää kaikista!

Suosituin pasta meidän perheessä on ehdottomasti currylla maustettu katkarapupasta. Sen valmistaa samassa ajassa kuin spagetti kypsyy – kahdeksassa minuutissa. Tässä resepti kuudelle nälkäiselle, annoshinnaksi tulee yksi euro ja 15 senttiä.

500 g spagettia

450 g pakastekatkarapuja sulatettuna

200 g katkaraputuorejuustoa

4 kynttä valkosipulia murskattuna

noin 4 sentin pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pienittynä

3 rkl currya

2 rkl öljyä ja 2 rkl voita tai 4 rkl öljyä

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja heitä spagetit veteen kiehumaan – pidä  kattilan kansi auki. Sekoita pastoja välillä.

Paistinpannu kuumaksi, voin ja öljyn sekoitus tai pelkkä öljy pannuun. Kaada curry, valkosipulimurska ja hienonnettu inkivääri pannulle ja sekoittele mausteita hetken aikaa. Näin ne saavat lisäytyä. Lisää katkaravut ja tuorejuusto. Sekoittele niin että ”kastikkeesta” tulee sileää.

Kun spagetit ovat kypsyneet, valuta ne lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja sekoita niihin ruokalusikallinen kastiketta pannulta, niin spagetit eivät mene kokkareeksi. Annostele lautasille ja lisää katkarapukastiketta. Mausta halutessasi korianterilla tai sitruunalla. Nauti patongin kanssa.

Jaa tämä:

  • Facebook
  • Twitter

Resepti

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje spostiisi

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry | Hakaniemenranta 1 A 3.krs, 00530 Helsinki | www.tatsi.org