Kun senttiä täytyy venyttää ja euro saada riittämään ruokaan, kannattaa palata pataan. Pitkään muhineet padat ovat riittoisia ruokia, joita voi nauttia riisin, perunan, makaronin tai pastan kanssa. Pataruoka on myös parhainta kaveriruokaa: pata keskelle pöytää, kaverit ympärille ja kauhomaan makuja lautaselle!
Pataruokien tekemisen ensimmäinen ohje on, ettei ohjeita ole. Pataan voi heittää possunpaloja omenaviipaleiden kanssa, potkanpalan kypsymään Coca-Colassa sipulin ja muiden vihannesten kera tai paistettua jauhelihaa vaikkapa metsästä löytyneiden sienien kanssa.
Eksoottisemman maun saa, kun lisää pataan kokonaisen kanelin, pari neilikkaa ja tähtianiksen. Tumman lihan kanssa lasi punaviiniä tekee terää. Tärkeätä on kuitenkin lisätä aineksia niin, että ruokaa riittää kaikille, maustaa hyvin ja antaa padan muhia pitkään.
Tämä pata on tehty kaupan ikuisesta tarjoustuotteesta, (marinoiduista) lihasuikaleista. Lopputulos yllätti tekijänsäkin. Hyvää tuli!